Over Alexis

Begeleiding voor partners en ouders van partners en kinderen met PDDNOS en ADD

Als verpleegkundige heb ik in de afgelopen 28 jaar veel thuissituaties mee mogen maken waar vooral vrouwen tegen de problemen aanliepen die bij PDD NOS en ADD horen.

Als moeder heb ik in de nu 22 jaar dat ik moeder ben veel problemen meegemaakt die bij de diagnose PDD NOS en ADD horen.

 

Al deze ervaringen hebben mij doen inzien dat als ik niet anders ging kijken dan ik deed dat ik dan een zeer ingewikkeld leven zou krijgen. Ik ben gaan lezen, studeren, opleidingen volgen en alle kanten gaan bekijken die grote geleerden hadden bedacht over het omgaan met mensen die PDD NOS of ADD als stempel kregen.

Van daaruit ben ik mensen, en met name vrouwen gaan helpen, gaan luisteren en al luisterend sturen naar het antwoord dat al in hen zat. Dat betekend niet dat er na een coaching nooit meer een probleem opduikt, maar wel dat het makkelijker is om dit voor jezelf anders te bekijken en een oplossing te creeeren vanuit wie jij bent, je partnerĀ  is enje gezinsleven kan zijn.

Zo vaak ben ik zelf tegen muren aangelopen omdat er niet werd geaccepteerd dat een van mijn kinderen een andere benadering nodig had dan “normaal” zonder een papiertje van een dokter of psycholoog, of dat iemand zei dat mijn kind “gewoon een schop onder zijn kont nodig had”.

Je krijgt geen handleiding bij je kindje of bij je partner, maar hoe fijn is het als iemand je kan helpen die door het leven heen passend bij jouwn situatie te creeeren.

Ze zijn ons lief , die man, die vrouw of dat kind maar soms maken ze het het leven behoorlijk ingewikkeld. En voor deze mensen kan Alexis Coaching zeker een aanwinst zijn.