Als partner of ouder van iemand met een vorm van autisme, zijn er veel struikelblokken die je tegen kunt komen.

Het liefst zou je  een gebruiksaanwijzing willen krijgen bij de diagnose, alhoewel deze ook heel vaak niet wordt gesteld, want hé, voor iemand met autisme is zoals zij zijn normaal en er is helemaal geen psycholoog nodig.

Omdat autisme voor 90% erfelijk is is het voor veel mensen ook confronterend , herkenbaar en soms valt er veel op de plek.

Vaak loopt de relatie toch mis, terwijl het niet zo hoeft te zijn. Praten met iemand die je een andere kant kan laten zien of eventueel wel een stuk kan helpen hoe om te gaan met sommige minder leuke kanten van autisme kan vaak helpen.

Alexis coaching is er voor mensen die gewoon  willen praten, vertellen hoe zij zich voelen in een relatie of als ouder, het gevoel van alleen staan binnen in de relatie willen leren hanteren  maar ook om handvatten te krijgen  voor bijvoorbeeld werkgevers of collega s om  een goede werksfeer te bevorderen voor die collega die zijn werk supergoed doet maar niet zo collegiaal lijkt.

 

Iemand met autisme is niet raar of gek. Ook deze mensen zijn, net als iedereen, een waardevolle aanvulling  op deze wereld. Maar helaas worden mensen met autisme vaak niet begrepen.  Alexis coaching staat voor het respectvol omgaan met elkaar.

In  een rustige omgeving , soms wandelend, soms gewoon op kantoor met een kopje koffie gaan we samen kijken waar de knelpunten liggen en wat er zou kunnen werken om hier anders naar te kijken of waar een oplossing voor het knelpunt in zou liggen.

 

De ervaring leert dat iedereen een andere manier nodig heeft om bij een oplossing te komen, iets waar we samen naar gaan kijken. En soms merken we dat een gesprek genoeg is om  verder te kunnen.  Coaching op maat