een bijzondere tijd..

Gepubliceerd op 17 mei 2020 om 16:06

Hoewel deze tijd van quarantaine voor veel mensen een hele zware opgave is en de reden absoluut heftig is, merk ik toch bij veel mensen dat het ook een tijd van bezinning lijkt te zijn.

Het jachtige leven staat even stil, tijd wordt meer doorgebracht met elkaar als gezin, of helemaal alleen. Sommigen protesteren want ze worden onrustig.

Maar wat als je door die onrust heen gaat? Voor veel mensen een flinke confrontatie.Maar ook voor veel mensen een enorme bewustwording  van wat zij belangrijk vinden in het leven. Rust, even een pas op de plaats. Wil ik wel zo veel bezig zijn met mijn werk. En wil ik dat wel op de tijden die ik werkte voor de quarantainetijd. Wil ik dit werk nog wel doen? En wil ik mijn kinderen eigenlijk niet veel meer zien? en ook; het is zo duidelijk dat ik niet goed weet hoe mijn partner in elkaar zit maar door alle drukte raakte dat ondergesneeuwd.

Besef dat het ook anders kan. En dat het goed is om anders te gaan leven , niet alleen nu maar ook na de corona tijd. Niet alleen ons eigen leven wordt duidelijk maar ook de manier waarop wij blijkbaar met de aarde omgaan.

Smog verdwijnt, dieren keren terug naar wateren die schoner worden. Het is ongelooflijk om te zien hoe snel de natuur zich hersteld van veel wat wij het dagelijks aandoen, bewust of onbewust.

Omdat ik naast Alexis ook nog in de zorg werk heb ik gezien hoe stil de wereld even stond. Geen drukte met auto s onderweg, stilte. Alsof de aarde een diepe zucht slaakte.  En de natuur ging gewoon door. Veel dieren in de weilanden aan het spelen vaak in een nevel van mist wat het een sprookjesachtige aanblik gaf.

Een tijd om stil te staan bij dat wat belangrijk is. Maar ook om onder ogen te zien wat voor ons leven goed is om in balans te komen, net zoals de natuur dat deed. Daar kan Alexis goed bij helpen. Samen kijken naar dingen die belangrijk zijn om te veranderen vanaf nu en hoe dat dan te realiseren. Deze kans om te veranderen en bewust te leven is echt om met beide handen aan te pakken.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.