Lieve God, heeft U hier ook een handleiding bij?

Gepubliceerd op 11 mei 2020 om 12:06

 

Prachtig wonder dat kleine kindje in je armen, hij lijkt zo op jou of op hem..je wordt moeder, helemaal en intens.

En dan, als je er trots mee gaat wandelen merk je dat het kindje altijd zo hard huilt als je naar de winkel bent geweest. En dat het driftbuien krijgt waarbij het soms 1 zin continu herhaalt.
Nou ja hoort bij dit kindje denk je dan, want je houd zoveel van hem en soms moet je gewoon zelf ook wennen aan het moederschap.

 

Maar dan gaat het kindje naar school en verteld een juf dat het een bijzonder kindje is. Een kindje met een labeltje. En dat het een kinderpsycholoog nodig heeft en een "rugzakje".

En je snapt het niet. Hoe kan dit nou? Ligt het aan mij? Waarom doet het kindje nou nooit eens normaal en waarom reageert het kindje op gezellige dingen of momenten zo rottig en helemaal niet zoals jij dat wilt?

Mensen om je heen hebben het antwoord wel, je moet m streng aanpakken, je moet...., je kunt beter... maar eigenlijk begrijpt niemand wat je echt moet doen.En je besluit te leven met het kindje vanuit liefde. Hem beschermen tegen alles en er voor zorgen dat het zich veilig voelt in deze wereld vol oordelen en dan langzaam, heel langzaam het kindje steeds meer zelf om te laten gaan met deze wereld.

En vaak ben je wanhopig. Want niemand lijkt te zien wat jij ziet, een mooi kindje met allemaal prachtige gaven en een mooie heldere manier van kijken. Dat is niet waar..., maar soms voelt het wel zo.

Het gaat op school over labeltjes en aanpassen maar voor je gevoel nooit over dat het kindje zichzelf mag zijn. En school draagt je kindje over naar een grotere kinderenschool op een manier waarop je kindje als moeilijk en dwars naar voren komt en eigenlijk wil de grote kinderen school hem niet hebben want ze willen geen moeilijke kinderen. En je vecht voor je kindje, keihard, met alles wat je in je hebt want dit kindje verdiend van iedereen een kans!

En het blijkt dat als het kindje niet zo achterna gezeten wordt door grote mensen het kindje prima kan functioneren en slaagt met vlag en wimpel voor zijn einddiploma.

Het kindje wordt dit jaar 21, volwassen voor de wet. Hij heeft een mooie baan die bij hem past in een grote mensen bedrijf die in hem zien wat zijn moeder ook ziet zonder dat ze het hoeft te zeggen. Zelf zijn plekje gevonden. Talent gericht op dat stukje wat het kindje zo goed kan. hij blinkt er in uit. En al was een handleiding vanaf het begin fijn geweest, toch is hij al zo ver gekomen.

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.