Dromen

Gepubliceerd op 13 september 2020 om 12:12

Zoveel mensen zijn zo ongelukkig met het leven dat ze nu leiden. Het heeft niets meer te maken wat ze vroeger dachten te gaan doen of te gaan worden. Veel mensen worden geleefd en vergeten alles waar ze ooit van droomden.

Soms kunnen ze dat eigenlijk niet aan en belanden ze in een burn out. Het leven van maar doorgaan in een keuze die niet meer van henzelf is gaat niet meer. Het moeten presteren, voldoen aan eisen van anderen, buiten dat gaan waar zij zelf voor staan, het is niet meer op te brengen en brengt hen in psychische verwardheid.

Veel mensen gaan na een burn out dan ook iets heel anders doen.  Mensen die bij de bank werkten en aan deadlines en targets moesten voldoen, gaan de zorg in.  Het laten omscholen, of doen een stapje terug op de ladder van promotie. Het is een groot cadeau voor jezelf om die keuze te maken, omdat het jezelf rust brengt. En het is belangrijk dat we goed voor onszelf zijn.

Dat je vaak minder geld verdiend of dat je soms op een hele andere manier in een bedrijf komt te staan blijkt niet zo belangrijk te zijn als dat je van tevoren dacht, het weer kunnen slapen en genieten van de avond en het weekend des te meer.

Het is goed voor een mens om te genieten van het werk dat je doet. We moeten steeds langer werken en ja veel geld is best leuk maar weegt dat er tegenop dat je je altijd gehaast voelt? Er zijn mensen die heel veel geld verdienen met juist dat waar ze van droomden.

We leven dit leven maar een keer en het is zo belangrijk dat we dat leven leven zonder spijt te krijgen van de dingen die we niet gedaan hebben uit angst voor te weinig geld of statusverlies. Angst is zowiezo een slechte raadgever, voor wat dan ook.

Uiteindelijk gaat het aan het einde vooral om de mensen om je heen, of je blij bent met het leven dat je hebt geleid. Hoe erg moet het zijn om je aan het einde te realiseren dat je niet een van je dromen hebt waargemaakt. De dromen dat je een goede vader of moeder bent geweest voor je kinderen maar te druk bent geweest  om te kunnen genieten van het opgroeien, de dromen om met mensen te werken maar door een carrière die naar de top leidde niet meer met mensen te werken maar boven hen. De dromen..oh er zijn zoveel dromen.. en wat is er mis om ze uit te laten komen en gewoon gelukkig te zijn ?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.